Wie is Johanna?

Ik werk onder de naam Johanna Howell. Deze naam is ontstaan door mijn verschillende geboortenamen en de oorsprong van mijn achternaam. Helemaal mij dus, net zoals mijn geboorte naam. Johanna bied me de veiligheid om achter haar mijn werk te laten zien en mijn ervaring te delen. Ik hoop dat ik jou kan inspireren. Al tekenend of al levend met je fluwelen viervoeter.

 

Katten
Een leven zonder katten bestaat voor mij niet. Op dit moment heb ik zes katten, één htk (Huis-Tuin&Keuken Kat), twee Devon Rexen, twee Don Sphynxen en één Canadese Sphynx. Daarnaast help ik een stichting die kittens in nood opvangt. Ik ben opgeleid als vakbekwaam dierenverzorger met een specialisatie in de verzorging van katachtigen. Ik heb mij verdiept in alles rondom katachtigen. Ik heb gewerkt in dierenopvangcentra, dierenartsenpraktijken en in de dierentuin bij de katachtige roofdieren. Verder cursussen gedaan voor kattengedragstherapie en TTouch technieken en ik volg nu een cursus over kattenvoeding en een cursus over een harmonieus meer-kat huishouden. Je kunt mij dus een kattendeskundige noemen. Op deze website blog ik over de avonturen van mijn eigen katten en schrijf ik artikelen over de zorg voor katten. Kijk rustig rond en als je vragen hebt, stel ze gerust.

 

Illustratie
Mijn tweede liefde is illustratie. Ik heb van jongs af aan al een fascinatie met prentenboeken en heb ook nu nog een mooie verzameling staan waar ik zo nu in dan in blader of lees om mijzelf op te vrolijken of te inspireren. Ik ben gek op felle kleuren. Ik werk zelf graag met verschillende types waterverf (plakkaat, aquarel en ecoline) en combinatie met potlood en inkt. Maar ik maak graag uitstapjes naar andere mediums. Mijn illustraties kun je terug vinden in het blog. Ik zal hier beschrijven hoe ik van begin tot eind tot een illustratie kom. Maar ik vind het zelf ook leuk om korte opdrachtjes te filmen. Misschien wil je wel mee doen?

 

Mijn brein
Mijn brein werkt heel anders dan het het brein dat ze hebben bestempeld als neurotypisch. Neurotypische, of neuronormale mensen, zijn mensen die in de huidige maatschappij als de 'normaal' worden gezien. Het leuke is dat er eigenlijk helemaal geen normaal bestaat. Je kunt het eerder zien als gemiddeld. Ik ben gelukkig, maar ook helaas, niet gemiddeld. Ik heb wat problemen in mijn hoofd dat zich uit in het autisme spectrum. Verder heb ik wat cormorbiteit omdat de stoffen in mijn hersenen niet goed worden aangemaakt of doorgegeven. Dit uit zich in het Prikkelbare Darmsyndroom en Fibromyalgie. Ondanks dat ben ik dol op mijn autistische brein omdat ik vaak anders denk en daardoor andere oplossingen aan kan dragen of vaak hele andere ideeën heb. Maar aan de andere kant zou ik ook graag mee willen doen aan de huidige maatschappij. Vandaar dat het mij een goed idee leek om 'de wereld' in te stappen en mijn ervaringen te delen over illustratie en katten. En daarnaast zijn mijn creaties ook te koop in mijn webwinkeltje.

 

Spetters in mijn hoofd
Spetters zijn leuke wezentjes. Ze wonen in mijn hoofd. Zoals je kunt zien bestaan ze uit vele kleuren en hebben altijd wel een spetterend idee. Heb jij ook Spetters in je hoofd?

 

Ken je spetters? Wezentjes in mijn brein…
Ze zijn zo vrolijk, geweldig dat ze bij me zijn!
Spetters komen voor in elke kleur.
En geven je heel snel een goed humeur.

 

Creativiteit spettert vrolijk om hen heen.
Klaar om iets te maken, en wel nu meteen!
Spetters zitten nooit stil en zijn erg druk.
Maar dat is eigenlijk meteen mijn geluk!

 

Als in mijn brein de Spetters dansen en zingen.
En doen ze vrolijk, lekker hun eigen dingen.
Dan pak ik mijn potlood, kwast en papier.
En ik weet zeker, dit wordt een dag vol plezier.