Kerstkaart

Gepubliceerd op 27 januari 2023 om 16:16

Elk jaar, neem ik me voor, om op tijd te beginnen aan de kerstkaart. In juni komt het heel vluchtig voorbij in mijn hoofd… Misschien kan ik al wat schetsjes maken… Daar blijft het dan bij. Geen schetsjes, alleen maar een gedachte. Zo ook in juli, augustus, september… In oktober wordt het al wat serieuzer, wat wordt het onderwerp van de illustratie? Daar was ik al snel uit. In augustus 2022 kregen wij varkens! Een droom in vervulling! Ik heb twee prachtige KuneKune varkens genaamd Lilly van drie jaar, en Tommy van 8 maanden. Zij komen op de kerstkaart. En daar bleef het weer bij. In november wordt ik al wat zenuwachtiger, maar nog steeds niets op papier.

Maar het leuke aan mijn brein is, is dat ik in mijn hoofd kan tekenen en uitwerken. Ik weet wat mijn stijl is, ik weet in grote lijnen wat ik kan en stap daar regelmatig uit om iets uit te testen of te oefenen. Maar alles gebeurd in mijn brein. De kaart was al af begin november. Maar dan moet hij nog op papier komen.

Vandaag, 18 december, ben ik als een gek de kerstkaart aan het maken. Waarschijnlijk komt hij bij iedereen te laat aan. Maar ik wil per sé zelf de illustratie maken. Want illustreren vind ik geweldig om te doen. Dus helemaal als ik de illustratie op mag sturen naar familie en vrienden!

 

Nog even doorwerken….. Deze schets van 5 seconden maakte ik voor mijn man om uit te leggen wat ik ging maken… Hahaha, vind je hem mooi?

Dit is mijn eerste ‘echte’ schets. Deze gebruik ik om de illustratie op het juiste papier te zetten. Ik gebruik heel glad aquarelpapier. Ik houd niet zo van papier met structuur.

Dit is de eerste opzet, je ziet dat ik de schaduwen al heb aangebracht. Omdat deze in deze tekening zo belangrijk zijn.

En dit is het uiteindelijke resultaat! Wat vind je ervan??

Oh, en misschien vind je het leuk om te zien... :-) Dit zijn Lilly (blond) en Tommy (zwart/wit) in het echt!


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.